Selecteer een pagina

Workshop: (Hoog)gevoelig zijn met een ‘goed gevoel’

 Maandag 8 april van 19.00 tot 22.00 uur.

Een interessante en interactieve workshop voor (hoog)gevoelige) volwassenen.

Hooggevoelig zijn is een prachtige eigenschap. Maar wat nou als je er juist hinder van hebt, of er niet mee weet om te gaan.. Of als je misschien pas net weet dat je hooggevoelig bent…
Maar ook als je bijvoorbeeld snel overprikkelt bent, of vaak onzeker, snel een opgejaagd gevoel..

Ik voelde me vaak anders, alleen, niet goed genoeg en minder dan anderen. Als kind werd ik vaak slecht begrepen door anderen en daardoor was ik een stil, terug getrokken, onzeker meisje. Toen ik er als volwassene achter kwam dat ik hooggevoelig ben, ging er een wereld voor mij open. Ik heb er ontzettend veel over gelezen. Het leek wel of al deze boeken speciaal voor en over mij geschreven waren. Mijn hele leven viel op zijn plek, waarom ik reageerde zoals ik reageerde, waarom ik dacht zoals ik dacht.. Zo ben ik mezelf gaan leren kennen en waarderen en ben ik mijn hooggevoeligheid juist als kracht gaan zien en ook als kracht gaan gebruiken! Ik voelde me eindelijk begrepen, en door mezelf te begrijpen kon ik mezelf ook steeds krachtiger neerzetten. Ik mocht/mag er zijn! En anderen begonnen mij te zien!

Dit gun ik jou nou ook! En ik zou je hier ook heel graag bij willen helpen!

Daarom deze workshop! Ik vertel eerst een stukje over de wetenschappelijke kant van hooggevoeligheid. Want hooggevoeligheid bestaat echt, en het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Ik zal ook wat vertellen over wat eigenschappen, kenmerken en valkuilen kunnen zijn als je hooggevoelig bent. Maar natuurlijk ook alle voordelen zullen uitgebreid besproken worden. Na een kleine pauze gaan we een stapje verder en lekker aan de slag. Oefeningen die je ook thuis en in het dagelijks leven in kan zetten! Wanneer je naar huis gaat weet je wat hooggevoelig zijn inhoudt en hoe jij meer rust kan vinden! En natuurlijk komen ook de innerlijke stemmetjes van “aan het stuur” (de opleiding waar ik mee bezig ben) aan bod.  Je kent ze wel, die innerlijke stemmetjes… Die dan zeggen dat je iets niet kan, dat het beter moet, dat je nog meer je best moet doen, dat je vooral geen tijd voor jezelf mag nemen en nog meer van dat soort teksten. Gelukkig heb je dan ook de stemmetjes die zeggen dat je het kan, dat je best doen goed genoeg is, dat je best een keer de boel de boel kan laten. Hoe zou het zijn als jij bepaalt welke van deze stemmetjes op de voorgrond komen?

Lijkt dit je wat? Geef je dan snel op! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Herken jij o.a. iets in deze punten?:

 • Je alleen of onbegrepen voelen
 • Veel onrust ervaren/voelen
 • Gevoelig zijn voor sfeer
 • Iedereen te vriend willen houden
 • Veel moe zijn
 • Slecht in slaap komen of kunnen doorslapen
 • Veel onrust in je hoofd/veel gedachten
 • Snel overprikkelt raken
 • Emoties van anderen aanvoelen
 • Je ‘anders’ voelen
 • Moeite met zichtbaar zijn
 • Spanning/stress
 • Moeite met het aangeven van grenzen

Dan ga je daar na deze workshop zeker op een andere manier mee om. Veel nieuwe inzichten en oefeningen die je in kan zetten!

De investering in jezelf is slechts € 45,00. (Volg je ook de workshop ‘een hooggevoelig kind met een goed gevoel’ dan betaal je slechts
€ 35,00 i.p.v. € 45,00.)

Een combinatie tussen theorie en interactieve oefeningen maakt deze workshop leuk en interessant. Gun jezelf deze avond! Kom tot rust en voel je begrepen en ga met veel informatie weer naar huis!

Mocht je meer willen weten neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wil je liever dieper op jouw hulpvraag in gaan? Dat kan natuurlijk ook. Dan starten we gewoon een individueel traject bij mij in de praktijk.
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

——————————————————————————————————————————————————————————————

“Momentje voor jezelf”
Met een klein groepje komen we samen in mijn praktijk. We spelen een spel, of gaan creatief aan de slag.
We werken aan thema’s als: wie ben ik, waar sta ik, wat vind ik belangrijk, tijd voor mezelf, wat zijn mijn kwaliteiten etc.
Voor koffie/thee en wat lekker wordt gezorgd en ook de materialen zijn aanwezig. Deze avond wordt 1 a 2 keer in de maand aangeboden.
Voor € 20,00 per persoon heb je een heerlijke avond voor jezelf!
De data staan onder het kopje activiteiten.

——————————————————————————————————————————————————————————————

Ouder / opvoedmomentje”
Tijdens dit momentje drinken we een lekker kopje thee of koffie en hebben we het over allerlei opvoedzaken. Als ouders leer je zo van elkaar. En is het fijn om even samen met ander moeders te zijn. Daarnaast kan het heel fijn zijn om te horen dat jij niet de enige bent die tegen dingen aanloopt. Ik zal er zijn om het gesprek te leiden en geef advies.
Moedermomentje is heel toegankelijk en ontspannen. Het vindt altijd in de ochtend plaats. 
Voor € 7,50 kun je fijn sparren, delen, praten met andere moeders een opvoedcoach. 
De data staan onder het kopje activiteiten.

Mountain View