Selecteer een pagina

wwwpraktijkgoedgevoelnl-Wiebenik

Mijn naam is Ilona Bos-Schekkerman (1982). Ik ben getrouwd met Bart en wij hebben twee jonge kinderen, Thijn en Milou. Wij wonen met veel plezier in Schagen.

In 2003 heb ik de opleiding activiteiten begeleiding (MBO niveau 4) afgerond. Daarna ben ik één jaar in deeltijd de pabo gaan doen, dit was niet de setting waarin ik met kinderen wilde werken en zo ben ik de kinderopvang in gerold. Dit heb ik heel veel jaren met heel veel plezier gedaan. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets anders met kinderen wilde doen, maar het kwartje wilde maar niet vallen.

Een aantal jaren geleden ben ik er achter gekomen dat ik hooggevoelig ben. Wat een openbaring, mijn hele leven viel gelijk op zijn plek. Ik heb mij altijd anders gevoeld dan anderen en in zekere zin is dit ook zo, maar dit is allesbehalve negatief. Zo heb ik mezelf helemaal gevonden. Ik wist toen ook meteen dat mijn kinderen ook hooggevoelig zijn. Op dat moment liep ik met de oudste wat vast en ben zo bij een coach beland die werkt met hooggevoelige kinderen. Dit heeft ons zo veel verder geholpen. Ik ben me er verder en verder in gaan verdiepen en kwam tot de conclusie dat er eigenlijk niet zo veel is voor hooggevoelige kinderen en volwassenen. En toen is het kwartje eindelijk gevallen: ik wil kinderen coachen die even vast lopen op welk vlak dan ook, en zo is het idee geboren om ook volwassenen te begeleiden die hooggevoelig zijn. Het heeft zo moeten zijn, ik had niet voor niets alle boeken over begeleiden en ontwikkeling van kinderen bewaard en niet voor niets altijd al affiniteit met kinderen die gevoelig zijn en wat extra aandacht nodig hebben.

Vol overgave ben ik opleidingen gaan volgen en inmiddels heb ik diverse diploma’s en certificaten in ontvangst mogen nemen.

En zo is mijn eigen praktijk geboren…

Wat ik nu iedereen vertel is: “Mijn hooggevoeligheid heeft heel lang tegen mij gewerkt, nu gaat het voor mij werken”. Mijn hooggevoeligheid is mijn kracht.

Het lijkt me heel erg leuk om je te mogen ontmoeten in mijn praktijk, voel je van harte welkom.

cropped-praktijk-goed-gevoel-favicon.jpg

Mountain View