Selecteer een pagina

Wat heb ik toch een leuke baan.

Ik mocht afgelopen twee dagen weer naar een opleiding van Beeld en Brein.  Het waren weer leuke en leerzame dagen.

Gisteren was het een opleidingsdag voor de uitbreiding van de visuele screening.

Ik kan nu nog uitgebreider testen waardoor er ook een uitgebreider en duidelijkere uitslag naar voren komt. Hierdoor kan ik de visuele training nog gerichter inzetten, aangepast aan het individuele kind. Doorverwijzing naar een optometrist zal nu ook vaak niet meer nodig zijn en zo zal vaak direct met de training kunnen worden gestart. Tussendoor zal ik dan af en toe blijven testen om te voortgang in de gaten te kunnen houden.

Deze opleidingsdag was voor mij dus zeer leerzaam en waardevol.

Een mooie uitbreiding voor praktijk Goed gevoel…

Meer informatie over de visuele screening/training en Fixatie Disparatie (ogen die niet goed samenwerken) is te vinden op mijn website: www.praktijkgoedgevoel.nl

Twijfel je over de samenwerking van de ogen van je kind neem dan contact met mij op. Ook onverklaarbare leerachterstanden  kunnen het gevolg zijn van een oog-volg-probleem.

Uitspraken van kinderen en ouders die de visuele training hebben gevolgd:

  • “Ik zie nu het verschil tussen x en +”.
  • “Ik kan nu veel rustiger kijken”.
  • “Mijn kind is veel meer ontspannen”.

wwwpraktijkgoedgevoelnl-intobounce

Vandaag de opleiding “Leren in beweging: Into Bounce”

Ook dit was een geweldige leerzame dag.

De werking van het brein is een ingewikkeld iets. Je hebt te maken met verschillende systemen en ook met reflexen. Aangezien dit alles zo ingewikkeld in elkaar zit kan er in al deze verbindingen natuurlijk ook wat mis gaan. Hierdoor kan een kind problemen ondervinden op verschillende vlakken, denk aan het gehoorsysteem, het evenwichtssysteem, het visuele systeem etc. Zo kunnen leer- maar ook gedragsproblemen ontstaan.

Beeld en Brein heeft een trainingsprogramma ontwikkelt op de bellicon, dit is een minitrampoline met elastieken i.p.v. veren. Deze training zorgt voor evenwicht in het autonoom zenuwstelsel wat invloed heeft op de cognitieve functie. Oog-samenwerking gaat soepeler, concentratie wordt beter, maar ook tekstbegrip en lezen. Je ervaart meer rust en minder faalangst en stress en het is ook nog leuk om te doen!

Het programma is opgebouwd uit elementen van het Just Bounce® concept, braingym oefeningen en ritme-bal-oefeningen.

We mochten vandaag alle oefeningen op de bellicon zelf ervaren. Zo heb ik kunnen ervaren dat het heel veel doet met je lijf, evenwicht en eigenlijk je hele systeem. Tevens gebruik je alle 638 spieren van je lichaam.

Wat is dit een mooie aanvulling om in mijn praktijk te kunnen en mogen gebruiken. Vanaf nu is deze training dan ook te volgen bij praktijk Goed gevoel. Meer informatie hierover volgt binnenkort op de site.

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met mij op..

Deze training kan worden ingezet voor allerhande problemen op leergebied, bij oogproblemen maar ook bij sociaal-emotionele problemen.