Selecteer een pagina

wwwpraktijkgoedgevoelnl-leerondersteuning-leerondersteuning2

Leerondersteuning

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind met plezier naar school gaat en goede resultaten behaalt. Maar wat als dit niet het geval is. Het kind doet ontzettend zijn best maar de resultaten laten dit niet zien. Het kind raakt zijn motivatie kwijt en heeft geen zin meer in schoolwerk, je ziet dat je kind zijn zelfvertrouwen verliest.

Iedereen is anders, en we leren dus ook allemaal anders. We verwerven en verwerken informatie allemaal op een andere manier. Het reguliere onderwijs is erg talig ingesteld, en het is nu eenmaal zo dat dit niet voor iedereen even makkelijk is. Bijvoorbeeld als je visueel bent ingesteld (beelddenken ) is het heel moeilijk om de hele dag met taal geconfronteerd te worden en kan het zijn dat je soms wat vast loopt en je resultaten niet zijn wat je zou willen.

In sommige gevallen blijven resultaten achter doordat de ogen niet goed samenwerken. Dit noem je ook wel Fixatie Disparatie. Doordat kinderen hierdoor moeite hebben met het lezen zullen ze steeds verder achter gaan lopen.

Hoe dan ook en in welk geval dan ook, of het nu komt door een andere leerstijl, het niet kennen van je eigen leerstijl, een ogenprobleem of omdat je gewoon wat extra begeleiding nodig hebt, het is fijn als je in zo’n situatie weer een beetje op weg geholpen kunt worden. Iemand die je bewust kan maken van je eigen leerstijl waardoor je succeservaringen kan ervaren, waardoor het leren misschien weer wat makkelijker kan worden. Hoe fijn zou het zijn als het kind weer in zijn eigen kracht zou komen te staan. Praktijk Goed gevoel is professioneel opgeleid om kinderen te kunnen begeleiden die leerondersteuning nodig hebben, en is ook goed in staat elke begeleiding af te stemmen op de behoeften van het kind.

Elders op de site kan je meer lezen over Beeld en Brein en Ik leer leren naar pagina. Dit zijn twee methodes die het leren gemakkelijker kunnen maken, en niet alleen voor beelddenkende kinderen, maar alle kinderen die op wat voor manier vast lopen op school. Als je meer informatie wilt, of je wilt een afspraak maken dan kan je contact naar pagina met mij opnemen.

wwwpraktijkgoedgevoelnl-leerondersteuning-leerondersteuning1

 

Mountain View