Selecteer een pagina

Praktijk Goed gevoel is ook opgeleid als kinderyogadocente. Praktijk Goed gevoel biedt  holistische kinderyoga aan. Holistische kinderyoga gaat uit van het helend spelen met kinderen.

Tijdens mijn kinderyoga lessen wordt het kind in zijn totaliteit benaderd. Natuurlijk helend spel zal hierbij helpen en plezier zal voorop staan. De holistische werkwijze die ik inzet bevordert bewustwording en het zelf herstellend vermogen bij kinderen. Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waardoor het van belang is om kinderen handvatten aan te bieden om te leren filteren en bij zichzelf te blijven. De kinderyoga die praktijk Goed gevoel aanbiedt kan hierin regulerend werken en kinderen ondersteunen in hun sociale-emotionele ontwikkeling.

De kinderyoga die gegeven wordt door praktijk Goed gevoel bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Kindgerichte (o.a.dier)yogahoudingen worden thematisch aangevuld met liedjes, versjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij de belangstelling en beleving van kinderen. Zij worden zich door yoga- oefeningen op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het ‘voelen’ neemt daarbij een centrale rol in. Vanuit een veilige, niet-competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn. 

Door toepassing van stiltespel, visualisatie en ontspanning leren kinderen rust te ervaren, te luisteren naar zichzelf en naar anderen. Tevens worden alertheid, lichaamsbesef en creativiteit bevorderd. Bij mijn opleiding bij Arterre heb ik geleerd lessen te ontwikkelen die niet alleen yogatechnieken inzetten maar ook oefeningen en spelvormen bieden die het holistisch karakter van yoga verdiepen en versterken. Het kind wordt hierbij spelenderwijs benaderd op fysiek en mentaal, maar ook op emotioneel en spiritueel vlak. Deze werkwijze bevordert de totaalbeleving van kinderen, waardoor zij yoga elementen ook in hun dagelijks leven makkelijker kunnen integreren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven.

Ik maak veel gebruik van affirmaties om een kind positief neer te zetten, verder komen o.a. de volgende elementen aan bod:Bewegingsverhalen, krachtdieren, chakra’s, mantra-zingen, kracht van kleuren, sprookjes, liedjes en versjes.

 

*bron: www.holistischekinderyoga.nlwwwpraktijkgoedgevoelnl-namaste houding

 

Mountain View