Selecteer een pagina

Dreams can come true …

“Om helemaal jezelf te kunnen zijn” dat is de slogan die ik gebruik. Dat is wat ik zelf heb moeten leren om deze praktijk te kunnen starten. Mezelf zijn….
En dat is waar het in de coaching om gaat, we hebben allemaal wat te leren…

Vorig jaar 17 september ging ik naar de Kamer van Koophandel in Alkmaar. Met knikkende knieën en klamme handjes schoof ik daar aan tafel. Zouden ze mij wel serieus nemen? Natuurlijk gingen zij mij serieus nemen, ik had er hard voor gewerkt, wist precies waar ik aan ging beginnen en had een heel plan uitgewerkt. Maar daar was ik toen niet zo zeker van… De meneer die de inschrijving regelde was uiterst vriendelijk en gaf mij dat laatste stukje zekerheid “wat heeft u het goed voorbereid mevrouw, u weet wat u aan het doen bent en ik wens u veel succes met uw praktijk”. Een grote en spannende stap. Na wat laatste voorbereidingen ging ik in oktober 2015 dan ook echt met cliënten aan de slag.

Ik kocht een grote rolkoffer en een mooie tas, mijn mobiele praktijk zoals ik het noemde. Ik kon ze ook gelijk in gebruik nemen, want ik had al aanmeldingen gekregen voordat ik überhaupt gestart was. Tijdens een van de opleidingen die ik heb gevolgd vertelde een collega dat als je eenmaal je eerste cliënt hebt, je deze cliënt omarmt en nooit meer zou vergeten. Dit klopt… Een geweldige meid van 11 jaar… De connectie was er en ik mocht haar een beelddenktraining geven… Wat waren dit waardevolle sessies, van deze sessies heb ik ontzettend veel geleerd en ben ik als coach enorm gegroeid.. Zij ging er zelf ook volledig voor en wat heeft ze waardevolle stappen gemaakt. En het klopt, deze meid blijft belangrijk voor mij, zij heeft een coach van mij gemaakt… En ik ga haar inderdaad nooit meer vergeten.

Daarna heb ik nog veel meer kinderen mogen begeleiden en allemaal waren dit geweldige processen. We leren van elkaar… Want ja, als coach leer ik tijdens elk proces weer ontzettend veel bij…

Ik ging met mijn rolkoffer van hot naar her…. Dit begon toch wel wat onrust te geven want mijn agenda raakte steeds voller en de reistijd werd zo wel heel veel…

Wie had dat kunnen denken dat na ruim een half jaar de praktijk al zo goed zou lopen dat ik me een praktijkruimte heb kunnen veroorloven. Dit gaf mezelf ontzettend veel vertrouwen, maar ook cliënten gaf dit vertrouwen, want mijn agenda begon nog meer gevuld te raken.

Zo mooi om te zien dat het helemaal vanzelf gaat… Het proces dat je cliënten in de praktijk krijgt die ook echt bij je passen, waardoor het zeer waardevolle processen worden voor alle partijen.

Inmiddels zijn ook de kinderyogalessen begonnen… Wat een eer om deze yogareizen met deze bijzondere kinderen te mogen meemaken.

Mijn  grootste missie als (kinder)coach is kinderen maar ook volwassenen zich zelfbewust te maken… Ze mogen zijn wie ze zijn, ze zijn uniek… Ieder met zijn eigen mooie kwaliteiten…

Verandering doen ze helemaal zelf, ik ben alleen maar een procesbegeleider… En wat is het prachtig om een proces van zo dichtbij mee te mogen maken en mooie veranderingen te zien… Groei… Verbintenis… Zelfvertrouwen… Zelfbewustzijn… Plezier in het leven hebben… Iets leren waardoor het leven nog waardevoller wordt…

Wat er veel wordt gezegd is: “ik wil wel verandering maar ik weet niet hoe”. En daar komen we weer bij mijn slogan: “Om helemaal jezelf te kunnen zijn”… Jezelf kunnen en willen zijn dat is de eerste stap. Als je verbinding met jezelf hebt, dan kun je ook de verbinding met de ander aan gaan.

Ik heb het proces zelf ook doorlopen… En het is mij gelukt… Dat betekent dat het jou ook kan lukken…

Dreams will come true…

Wat een fantastisch mooi, leerzaam, druk, onwerkelijk, maar soms ook stressvol en emotioneel jaar heb ik achter de rug… Een jaar om nooit te vergeten… Een jaar die mij nog meer verteld heeft over mijn eigen kwaliteiten. En ik ben ontzettend dankbaar…

Graag zou ik jou ontmoeten in mijn praktijk om samen op zoek te gaan naar jouw kwaliteiten, jouw weg om helemaal jezelf te kunnen zijn…

wwwpraktijkgoedgevoelnl-geloofjezelf