Selecteer een pagina

Vorige week vrijdag heb ik weer een zeer interessante en waardevolle training gevolgd.  “Eendaagse training in het ontdekken en herstellen van Neuro-Ontwikkelingsvertraging bij kinderen met specifieke leerproblemen en/of coördinatieproblemen” bij NOV reflextherapie. De training is gegeven door Marjolein Aarten-Willemse. Weer een hele dag op pad geweest, ditmaal naar Rijswijk. Voor mij was deze dag best een eyeopener. Hierbij een stukje tekst van de site www.novreflextherapie.nl:

De term Neuro-OntwikkelingsVertraging (NOV) (ook wel Neuro-OntwikkelingsAchterstand genoemd) beschrijft het ontbreken of stoppen van een fase in de vroege ontwikkeling. Ieder van ons wordt geboren met een set van primitieve reflexen (beter bekend als de overlevingsreflexen) die gedurende het eerste levensjaar geremd ofwel onder controle van een hoger deel van de hersenen moeten zijn. Wanneer deze reflexen niet op de juiste tijd geremd worden, blijven ze actief in het lichaam. Hierdoor kunnen ze later bewegingscontrole, oogfunctionering, hand-oog coördinatie en waarnemingsvermogen vertragen of hinderen. Frustratie, hyperactiviteit en hypergevoeligheid kunnen verdere symptomen zijn, omdat het kind het moeilijk vindt om de dagelijkse taken op zijn ware potentieel uit te voeren, terwijl hij naar zijn uiterlijke verschijning volledig “normaal” is.

Binnenkort gaat praktijk Goed gevoel dus ook met de reflexen aan de slag. Op korte termijn volgt hier dan ook meer informatie over op de website: www.praktijkgoedgevoel.nl

wwwpraktijkgoedgevoelnl-training-reflexen